2007 – Pernille og Thomas

Festen blev i år afholdt lørdag d. 26. maj (pinselørdag). Igen igen blev det afholdt hos Kaj og Jytte i Nødebo, som havde været så søde endnu engang at ligge hus. Tusind tak for det!!!

Vejrguderne havde forudsagt torden og regnvejr, men som altid havde Birthe selvfølgelig sørget for det gode vejr. Et eller andet måtte der dog være gået galt i kommunikationen til de højere magter for det regnede helt frem til at vi skulle spise ved 18 tiden, og selve opklaringen kom først ved 23 tiden. Men børnene var lige glade med regnen. De hyggede sig med diverse spil og legede ved søbredden, mens alle os andre spiste kage og drak kaffe, og sad i tørvejr under alle pavillonerne.

Der var desværre et par afbud i år, men på trods af dette, kunne vi alligevel skrabe 25 voksne og 9 børn sammen til lammefestens 45 års jubilæum.

Lammekøllerne blev i år købt hos slagter Hornsleth i Farum, som vi fik til at udbene køllerne så ikke Per og Bente skulle stå og bruge hele eftermiddagen på det. Pernille og jeg fyldte køllerne med hvidløg og persille aftenen før, og lørdag morgen lagde vi dem i den hemmelige lammemarinade så de rigtig kunne få den traditionsrige smag. Udbeningen og marineringen kan vi absolut anbefale fremover. Vi købte 6 køller og de vejede 1,5 kg. hver efter udbeningen. De 5 af dem blev fyldt med hvidløg og den sidste med persille. På trods af vi kun var 25 voksne var der kun ½ kølle tilbage, så det passede rigtig fint. Der blev tændt op i grillen ved 14.30 tiden på god gammeldags maner, med et par aviser og små træstykker fundet i skoven. Da der var kommet fut i løjerne lagde vi briketterne på og lammene kom over ilden ca. 15.30. Og allerede kl. 17.00 var de første køller ved at være færdige, så det må være nu rekord.

Mængden af fadøl (i år var der købt Tuborg Classic), passede også lige i øjet. Hvis vi bliver flere næste år skal der måske købes en kasse øl som back up. Udover det nye tiltag med Classic fadøl og marineringen af køllerne var der også mange andre nye oplevelser til dette halve jubilæum:

Kim og Christina tilberedte sushi der trods nogen skepsis alligevel skabte stor glæde blandt de fremmødte.

Tina og Carsten havde taget tzatziki med som jo passer perfekt til vores hvidløgskøller (kunne godt være et fast punkt til tilbehørs listen fremover).

Omkvædet i lammesangen skulle kun synges efter hvert andet vers, hvilket skabte nogen forvirring, men efter en kort briefing fra Stefan lykkedes det alligevel at gennemføre det traditionsrige indslag.

På årets generalforsamling var der adskillige punkter på agendaen og vi vil her kort skrive hvilke beslutninger der blev taget, da det ellers vil blive et 3 binds værk hvis alt skulle noteres ned:

Lammeristen vil fremover stå opmagasineret hos Kaj og Jytte. Risten skal efter brug rengøres og smøres ind i olie (evt. vindruekerneolie), for at den ikke får ”røde hunde”. Bjarne fortalte at det var blevet gjort sidste år, men på trods af det, var den meget rød da den blev fundet frem af gemmerne. Kaj vil nu opbevare den ved min. 15º, og så må vi se om det evt. kan løse problemet med denne børnesygdom.

Lammebogen, både den gamle og den nye, skal fremover medbringes til lammefesten, så alle har mulighed for bladre i de gamle annaler. Den ”gamle” lammebog skal dog først have et gennemgribende helbredstjek, da den er så slidt at den ikke længere kan hænge sammen. Birthe vil undersøge muligheden for at få lagt siderne i plasticlommer som kan forsegles så de gamle dokumenter kan bevares på bedst mulig vis.

Den nye lammebog skal stadig udfyldes med referat fra den afholdte lammefest. Samtidig skrives referatet i Word format og mailes til Stefan som vil sørge for at opdatere lammefestens hjemmeside.

Apropos lammefest.dk skal vi fremover være opmærksomme på at den har en årlig omkostning på ca. 200,- som skal indregnes i det samlede budget. Kim har indtil nu afholdt denne udgift.

De seneste par år har punktet “underholdning” været ude af tilbehørs-programmet. Der er ønske om at det kommer tilbage i folden, og hvis der er nogen som har ideer til lege/aktiviteter eller som vil melde sig frivilligt til at tage sig at dette punkt, skal man være velkommen til at benytte hjemmesiden til at give information om det.

For at blive ved tilbehøret var der ønske om lidt fornyelse til menuen. Det blev besluttet at man sagtens fremover kan lave varianter af det nævnte tilbehør. Og at det er op til de arrangerende parter evt. at tilføje nye punkter til tilbehørslisten. Erfaringen siger f.eks. at der ikke behøves at være 2 til at lave dressing og 2 til smør, da der de sidste par år har været meget i overskud af det. Så der er mulighed for lidt fornyelse her.

Det blev også besluttet at hvis de arrangerende parter ønsker at tage i mod Kaj og Jyttes tilbud om at stille deres faciliteter til rådighed, er Kaj og Jytte fritaget for at skulle have tilbehør med.

Årets arrangement kom til at koste 85,- pr. voksen og 25,- pr. barn og vi vil glæde os rigtig meget til næste år hvor tilfældighedernes spil valgte Gitte og Bjørn til at være de næste arrangører af vores traditionsrige lammefest.

Mange lamme-hilsner fra

Mikkel, Maja, Pernille og Thomas


Top