2012 – Festudvalget 50 års jubilæum

Så blev det 2012, året hvor LAMMEFESTEN fyldte 50ÅR.

Vi havde simpelthen guldbryllup, og det skulle fejres med manér. Der blev nedsat et udvalg som bestod af Kaj-Jytte, Gitte-Bjørn, Bjarne-Helle, Kim-Kristina og Jørgen-Dorthe. Det blev begyndelsen til en lang række skønne møder hvor der kom både seriøse og mindre seriøse forslag på bordet. Vi sorterede i disse forslag og festen blev som følger: Alle store som små blev tilsagt at møde præcis kl. 11.00 ved Ramløse Hallen. Alle der kunne, skulle også tage deres cykler med. Det blev den helt store succes . I hvert fald havde langt de fleste medbragt cykler og madkurv og cykelturen kunne begynde. Klaus havde fået lidt hjælp i form af en motorcykel… Smart!

Bjarne havde i forvejen besøgt Fuglebækhus, hvor det hele startede. Han havde fået lov til at vi alle sammen (det var altså også kun ca. 40 personer) måtte komme for at se hvordan der så ud anno 2012. Det var en stor oplevelse, især for de der selv havde boet der, for os som er kommet der rigtig meget, men jeg tror også for de helt unge, der kunne se hvor det hele startede. Der var blevet lavet et billede af huset som det så ud dengang. Det forærede vi husejeren som tak for at vi måtte komme.

Dernæst gik turen til højen i nærheden, hvor mange af deltagerne legede som barn. Vi hoppede af cyklerne og besteg højen med tæpper, drikkelse og madkurv. Det var bare så skønt at sidde der mellem alle familiemedlemmerne, spise sin medbragte klemme, se ud over landskabet og tale om gamle dage.

Hjemme igen var næste indslag allerede ankommet. Helle kendte en ballonklovn som vi havde fået til at komme, og han vakte stor jubel hos store som små over de flotte ballondyr. Den medbragte kaffe blev indtaget og hertil havde Morten lavet en meget flot kage med billede af Fuglebækhus.

Herefter summede folk rundt. Indendøre var der rigtig meget at kigge på. Der var et slideshow som kørte “non stop” og Carsten havde lavet et meget flot stamtræ af familien. I mellem alle løjerne sang vi lammesangen. Birthe havde samlet en meget meget lang sang fra alle sangene gennem årene, så vi måtte tage den i flere omgange. Nogle spillede rundbold, andre slog søm i (Det kan vi jo nok snart kalde Lammesporten). Der var også mulighed for at sende vandballoner af sted, (Stor begejstring når det var de voksne der blev våde. Det med voksne og våde er jo set før til lammefesterne. )

Efterhånden var det tid til at få mad på bordet, og for at gøre det hele lidt festligere var der i år forret; nemlig skønne tapas, som Tina havde stået for og intet mindre end champagne skulle der drikkes. Flaskerne  blev selvfølgelig åbnet med en helt fantastisk flot sabel, som Kaj havde medbragt.

Der blev købt 7 store lammekøller, og jeg mener at der var en enkelt tilovers. Derimod kneb det lidt med tilbehøret i år. Det var lige i underkanten, men det gik da. Vi snakkede i udvalget om at der måske burde være 2 bålsteder. Det gik lidt galt med at få stegt pølserne til tiden. Vi lavede også i udvalget en opskrift på hvordan bålet skal laves; Nemlig 18/20 cm. i dybden – 4 spadestik i længden og 2 spadestik i bredden – Sådan! – Ingen smalle steder her.

Jannik havde opstillet popcorn- og slush-ice maskine. Det var et stort hit for både voksne og børn. Næste arrangør skal lige være opmærksom på, at det så ikke er nødvendig med så mange sodavand, hvis maskinerne er der.

I udvalget var vi meget enige om at det med at lave en fælles ting (cykeltur el. lign.) på alle måder gør festen mere attraktiv, så det vil vi meget gerne opfordre til at indføre permanent, hvis det overhovedet er muligt. Til de der stadig var friske havde Bente og Per lavet skøn natmad.

Det blev bestemt at Lise og Claus, med hjælp fra Jannik, skal fornøje os til næste år.

På udvalgets vegne tusind – Tak for en skøn lammefest…

Dorthe

 

 


Top